قدرت در دست کرونای هندی است/ کرمانی ها منتظر فروکش کردن پیک در تیرماه نباشند

قدرت در دست کرونای هندی است/ کرمانی ها منتظر فروکش کردن پیک در تیرماه نباشند

ایسنا/کرمان مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: قدرت جریان هایی که بتوانند به این اپیدمی جدید(ویروس دلتا) دامن بزنند نسبت به جریان هایی که می توانند در برابر این ویروس مقاومت کنند، بیشتر است.

دکتر “نوذر نخعی” در گفت و گو با ایسنا درباره شیوع سویه هندی کرونا اظهار کرد: با توجه به آزمایشاتی که در کشورهای دنیا از جمله انگستان، کشورهای آمریکایی و … صورت گرفته اکنون سویه غالب بیشتر کشورها دارد هندی می شود.

وی از علل گسترش سویه هندی در بیشتر کشورها سخن به میان آورد و اظهار کرد: سرایت پذیری ویروس دلتا زیاد است و باید مدنظر داشت که ویروس کرونای انگلیسی و آفریقایی در همه کشورها غالب نشد اما ویروس هندی با توجه به میزان سرایت پذیریش در کشورها غالب شده است.

مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: در سویه هندی، احتمال بستری شدن افراد مبتلا در بیمارستان ها بیشتر است و طبق مطالعاتی که در کشور انگلستان صورت گرفته احتمال ابتلای کودکان، نوجوانان و جوانان تا سن حدود 30 سال در سویه هندی بیشتر از سویه انگلیسی است، همچنین اثربخشی واکسن در سویه هندی کمتر از کرونای انگلیسی است.

وی افزود: براساس بررسی ها احتمال بستری شدن افراد مبتلا به سویه هندی دو برابر سایر سویه هاست و همواره هر زمان که میزان بستری ها بیشتر باشد، تعداد فوتی ها نیز افزایش پیدا می کند.

این متخصص پزشکی اجتماعی به تحلیل نقاط ضعف مردم در برابر ویروس دلتا پرداخت و بیان کرد: با توجه به افزایش دما، مخصوصا در مناطق گرمسیری درب و پنجره های خانه، اداره، مغازه و … بسته شده و کولرها و اسپیلت ها روشن می شود لذا ویروس در این فضاها به گردش در می آید.

نخعی افزود: متاسفانه مردم دیگر از کرونا ترسی ندارند و پروتکل های بهداشتی را مانند قبل رعایت نمی کنند و همچنین در فصل گرما رفت و آمدها و مراسم جشن نسبت به سایر فصول بیشتر است اما نکته مثبت فصل گرما این است که مردم در فضای باز بیشتر قرار دارند.

وی به ایسنا گفت: قدرت جریان هایی که بتوانند به این اپیدمی جدید (ویروس دلتا) دامن بزنند نسبت به جریان هایی که می توانند در برابر این ویروس مقاومت کنند، بیشتر است.

مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسیناسیون افراد بالای 70 سال در استان کرمان را یکی از نقاط قوت استان دانست و در ادامه پیش بینی کرد: با توجه به نقاط قوت و ضعف، قطعا این پیک در تیرماه در استان کرمان فروکش نخواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: باتوجه به تجهیز بیمارستان های استان در سویه های قبلی لذا فعلا از نظر تجهیزات وضعیت مناسبی داریم اما همواره با کمبود نیروی پرستاری روبه رو بوده ایم.

نخعی درباره اینکه چرا ایران چند نوع واکسن کرونا ساخته و آیا بهتر نبود با یکدیگر متحد می شدند و یک واکسن قوی می ساختند؟ به ایسنا گفت: با توجه به اینکه متدلوژی های ساخت این واکسن ها متفاوت است و باید دید که در بازار کدامشان مورد مقبولیت مردم و اثربخشی بیشتری دارد لذا اگر متدلوژی های ساخت آنها یکسان بود بله باید با یکدیگر متحد می شدند.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *