مشکلات حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی با جدا نکردن دو حوزه از هم رفع می‌شود

مشکلات حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی با جدا نکردن دو حوزه از هم رفع می‌شود

ایسنا/زنجان مسئول اجرایی‌سازی سند نقشه مهندسی فرهنگی در استان‌ها گفت: مسائل اجتماعی و فرهنگی دور از هم نیستند و با جداسازی این دو حوزه، آسیب‌های زیادی به کشور وارد می‌شود، در حالی‌ که با هم دانستن آن‌ها بسیاری از مشکلات هر دو حوزه را رفع می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، محمدرضا باقری روز گذشته (۱۲ آبان‌ماه) در یک‌صد و ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان زنجان که همزمان با هشتمین جلسه شورای گسترش فرهنگ قرآنی در دفتر امام جمعه زنجان برگزار شد، با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری و تصویب سند مهندسی فرهنگی کشور و ابلاغ برش‌های استانی آن به ۱۲ استان و نقش مدیران فرهنگی – اجتماعی استان‌ها در پیشبرد نقشه ترسیم شده، گفت: این نقشه باید در استان‌ها بومی‌سازی شده و برای برنامه‌های آن در بازه زمانی ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۵ بودجه تعیین شود.

وی با اشاره به بودجه‌های تخصیص‌یافته به حوزه‌های مختلف و مغفول ماندن حوزه فرهنگ در این زمینه، یادآور شد: همین بودجه‌های کم اختصاص‌یافته به حوزه فرهنگ نیز به حوزه‌های سخت‌افزاری این حوزه اختصاص می‌یابد و نظام برنامه‌ریزی با مسائل نرم فرهنگی اُخت ندارد که این باید اصلاح شود.

نماینده دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور، با بیان اینکه استان زنجان دارای ظرفیت‌های فرهنگی و معنوی بسیار بالایی است، تاکید کرد: از پتانسیل‌هایی همچون هیئات مذهبی، تعظیم شعائر فرهنگی، دسته‌های عزداری یکپارچه و آیین‌های ملی است می‌توان در تقویت دیگر بخش‌های استان استفاده کرد.

باقری با بیان اینکه این برنامه‌های قوی نباید محدود به ایام محرم باشد، عنوان کرد: باید طبق سند مهندسی فرهنگی ملی در برش استانی، برنامه‌های فرهنگی در این‌خصوص تدوین، تصویب، برنامه‌ریزی و اجرایی شود.

استاندار زنجان نیز در این جلسه، با بیان اینکه مسائل فرهنگی منتج به آسیب‌های اجتماعی در استان باید احصا شود، گفت: بسیاری از آسیب‌ها با ریشه‌یابی و یافتن راه‌کارهای مناسب برای آن‌ها رفع می‌شود.

محسن افشارچی با تاکید بر لزوم پرهیز از کلی‌گویی برای رسیدن به اهداف ترسیم شده، افزود: موارد مختص استان باید احصا، دلایل آن بررسی و سپس راه‌های رفع آن‌ها به کار گرفته شود.

وی هیئات مذهبی زنجان را نقطه قوت این استان عنوان کرد و گفت: باید بررسی شود که با استفاده از این ابزار قدرتمند، کدام آسیب‌ها را می‌توان رفع کرد.

افشارچی با بیان اینکه حوزه فرهنگی نیازمند اقدامات بسیاری است و در این بخش در کل دنیا خلاء وجو دارد، افزود: کار فرهنگی از کار در همه حوزه‌های دیگر سخت‌تر است.

در ادامه این جلسه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با تبریک ۱۴ آبان، روز فرهنگ عمومی اظهار کرد: پنج مسئله فرهنگی در استان از سوی همه دستگاه‌های استان و اعضای شورای فرهنگ عمومی استان، احصاء و به شورای فرهنگ عمومی استان زنجان ارسال شده است.

محمدربیع احمدخانی با بیان اینکه امسال ۶۸۶ برنامه از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان تهیه و اجرا شد، گفت: از این تعداد ۲۲ برنامه جزو برنامه‌های شاخص استان بود که می‌توان به راه‌اندازی اسناد فرهنگ و هنری، برگزاری جشنواره سراسری نماز و برگزاری دوسالانه غزل منزوی اشاره کرد.

این مسئول ضمن قدردانی از همه دست‌اندکاران کنگره ۳۵۳۵ شهید استان زنجان، گفت: از این تعداد برنامه ۷۲ عنوان برنامه در قالب کنگره ۳۵۳۵ شهید استان زنجان اجرا شد.

احمدخانی در ادامه به سرانه فضای فرهنگی در استان زنجان اشاره کرد و گفت: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده، برای هر فرد ۱۹ سانتی‌متر فضای فرهنگی در استان داریم، در حالی‌ که استانداردهای فضای فرهنگی بین نیم تا ۷۵ سانتی‌متر پیش‌بینی شده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان نیز در سخنانی با اشاره به اینکه آمارهای مربوط به کودک‌همسری که در استان به آن اشاره می‌شود، غلط است؛ همچنین بر ضرورت تشکیل کارگروه سیاسی، اجتماعی با نگرش اندیشه‌ورزی برای بررسی مسائل فرهنگی در دستگاه‌های اجرایی و سطح استان تاکید کرد و گفت: در این کارگروه از حضور اساتید جامعه‌شناس و روان‌شانس استفاده شود.

آیت‌الله علی خاتمی در خصوص فضای فرهنگی، به وجود مساجد و حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های استان اشاره کرد و افزود: نباید فقط به فرهنگ‌سراها به عنوان فضای فرهنگی اشاره کرد، بلکه مدارس نیز به نوعی فضای فرهنگی محسوب می‌شود که می‌توان از آن‌ها برای امور فرهنگی استفاده کرد.

وی با اشاره به تهیه طرح شناسایی میدانی نقاط قوت و ضعف استان زنجان، یادآور شد: در تهیه برش استانی مهندسی فرهنگی کشور از این ظرفیت استفاده شود.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *