علت گرانی و افزایش قیمت آهن آلات در بازار آهن

سال‌های زیادی است آهن تبدیل به یکی از اصلی‌ترین متریال‌ها در زندگی هر انسانی شده که اگر شما به هر سمتی نگاه کنید، می‌توانید یک آهن را پیدا کنید. امروزه در صنایع مختلفی به مانند خودروسازی، ساختمان سازی، پزشکی و … از این متریال استفاده می‌شود. برای همین می‌توان گفت که امروزه آهن جزو حیاتی‌ترین متریال‌ها به شمار می‌رود.

اگر شما در بازار آهن فعال باشید، قطعا متوجه افزایش قیمت آهن آلات شدید و شاید اصلی‌ترین سوالی که در ذهن شما به وجود می‌آید این است که چه عواملی می‌تواند باعث تغییر در این قیمت‌ها شود.

ما در تهران آهن قصد داریم تا شما را با مهم‌ترین دلایلی که می‌تواند بر روی قیمت بازار آهن تاثیر گذار باشد آشنا کنیم.

 

1. نوسانات دلار

شاید در بین تمام موارد و دلایلی که می‌تواند باعث افزایش قیمت آهن آلات شود، نوسانات دلار جزو مهم‌ترین آنها باشد. چون همانطور که می‌دانید، ایران مدتی است که با نوسانات شدید دلار رو به رو شده و دقیقا از همان وقوع همین نوسانات، قیمت آهن آلات نیز رشد زیادی کرده است.

درواقع باید بدانید که قیمت روز میلگرد ، تیرآهن و دیگر آهن آلات نیز بر اساس دلار آمریکا محاسبه می‌شود و به همین منظور است که نوسانات دلار می‌تواند به صورت مستقیم بر روی قیمت آهن آلات تاثیر بگذارد.

البته تاثیرات دلار بر روی بازار آهن آلات هم به همین موارد ختم نمیشود. باید بدانید که دلار نیز به روش های مختلفی بر روی قیمت آهن تاثیر می‌گذارد. درواقع بحث درباره تاثیرات دلار بر روی قیمت آهن به همین موارد کوتاه ختم نمی‌شود و خودش یک بحثی کاملا طولانی و گسترده است.

ولی همین اندازه بدانید که نوسانات دلار می‌تواند باعث کم و زیاد شدن قیمت آهن آلات شود.

 

2. کاهش عرضه

عرضه یکی از اصلی‌ترین مواردی است که می‌تواند باعث کاهش یا افزایش قیمت آهن آلات شود؛ به طوری که افزایش عرضه باعث کاهش قیمت و کاهش عرضه نیز قاعدتا باید باعث افزایش قیمت شود.

همانطور که در بالاتر هم گفتیم، آهن آلات جزو متریال‌های ضروری در زندگی هر شخصی هستند که یعنی همیشه تقاضا زیادی برای خرید آهن وجود دارد. از طرفی این تقاضاهای زیاد را در کنار عرضه کم تصور کنید.

دقیقا این دو موضوع در کنار یکدیگر، باعث افزایش قیمت بازار آهن می‌شود. حالا کاهش عرضه نیز خودش دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تحریم‌ها اشاره کرد.

البته تحریم‌های که بر روی کشور ما اعمال می‌شود، می‌تواند بر روی کل محصولات مختلف، تاثیر بگذارد که البته آهن آلات هم از این قائله مستثنی نیستند.

 

3. احتکار کردن

همیشه افراد سودجویی وجود دارند که سعی می‌کنند تا با روش‌های غیرحرفه‌ای، سودهای بالایی را برای خودشان رقم بزنند که یکی از همین روش‌ها، احتکار کردن آهن آلات است.

همانطور که در بالا گفتیم، آهن جزو متریال‌های اصلی هر صنعتی به شمار می‌رود که در نتیجه باعث می‌شود تا آهن همیشه جزو محصولات پرتقاضا باشد. ولی حالا فرض کنید که عرضه هم به خوبی انجام می‌شود؛ ولی یک عده هستند که سعی می‌کنند تا عرضه و تقاضا بازار آهن را به سود خودشان تغییر دهند.

به اینصورت که مثلا تعداد زیادی از محصولات آهن را می‌خرند و باعث می‌شوند تا عرضه در بازار، به حداقل برسد. از آنجایی که تقاضا به صورت زیاد وجود دارد و عرضه نیز توسط همین افراد سودجو به حداقل رسیده، باعث می‌شود تا شاهد افزایش قیمت آهن آلات باشیم.

 

4. افزایش سوخت

افزایش سوخت هم یکی از مواردی است که می‌تواند بر روی قیمت آهن آلات تاثیر بگذارد. چون معمولا آهن آلاتی به مانند تیرآهن، میلگرد و … در مقدار پایین خریداری نمی‌شوند و برای همین باید برای حمل و نقل، از وسایل نقلیه‌ای به مانند کامیون، تریلی و … استفاده کنند.

پس می‌توان گفت که افزایش قیمت‌هایی به مانند نفت، گازوئیل، بنزین، گاز و … می‌تواند به صورت مستقیم بر روی قیمت تیرآهن ، میلگرد و دیگر آهن آلات هم تاثیر بگذارد.

 

5. افزایش قیمت مواد اولیه

هر کدام از محصولات آهن نیز برای ساخت، باید از مواد اولیه خاصی استفاده کنند که قیمت همه آن مواد اولیه‌ها هم می‌تواند به صورت مستقیم، بر روی افزایش و کاهش قیمت محصولات تاثیر بگذارد.

 

جمع بندی

دلایل زیادی وجود دارد که می‌توان از آنها با عنوان دلایل افزایش قیمت آهن آلات اسم برد. به طوری که شاید ساعت‌ها نیاز باشد تا درباره این موضوع صحبت شود. در این مقاله ما درواقع سعی کردیم تا مهم‌ترین دلایل را به شما معرفی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *