ایسنا/کرمانشاه رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه به بیان خواستههای بخش خصوصی و حوزه صنعت و معدن از دولت آینده پرداخت.
جهانبخش شکری در نشست خبری که امروز (۱۰ تیر) و به مناسبت روز صنعت و معدن برگزار شد با اشاره به مهمترین خواستههای بخش خصوصی از دولت آینده، اظهار کرد: کسب نظر و مشورت از بخش خصوصی مهمترین خواسته ما از دولت سیزدهم است، زیرا اکنون شاهد تصمیمهای یک شبه و غیرتخصصی هستیم که تولید و صادرات را با چالشهای جدی مواجه کرده و بازارهای صادراتی را به بهانه تنظیم بازار از ایران میگیرد.
وی ادامه داد: خواسته دیگر ما در نظر گرفتن حمایتهای ویژه از بخش تولید است، خصوصا در زمینه تسهیلات ارزان قیمت و با بهره کم که بنگاههای اقتصادی اکنون به شدت به آن نیاز دارند.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه خواسته دیگر از دولت آینده را اجرای صحیح خصوصیسازی دانست و عنوان کرد: درخواست داریم هر واحد بزرگی که قرار است در یک استان واگذار شود، به صورت سهامی عام در اختیار همه مردم قرار گیرد.
خودتحریمی خطرناکتر از تحریم خارجی
وی سپس به مهمترین مشکلاتی که اکنون تولید و صنعت با آن مواجه است اشاره و تاکید کرد: خودتحریمی بیشتر از تحریم خارجی بر صنایع اثرگذار است.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه افزود: مواردی را به اثبات رساندیم که کارشناس یا کارمند یک دستگاه به دلایل شخصی مقابل یک بنگاه اقتصادی قرار میگیرد و آن را با چالشهای جدی مواجه میکند.
شکری افزایش چند برابری تعرفه گاز و برق صنایع که امسال شاهد آن بودیم را از دیگر مشکلات جدی پیش روی صنایع دانست و اظهار کرد: با وجود آنکه قیمت برق چند برابر شده، اما شاهد قطعیهای مکرر برق هم هستیم.
وی با بیان اینکه روا نیست در استانی مانند کرمانشاه قطع برق صنایع را داشته باشیم، گفت: قطعی برق کرمانشاه در حالی صورت میگیرد که مجموع مصرف برق کل استان به اندازه یک مجموعه ذوب آهن بزرگ کشور هم نیست. به علاوه در استان مازاد تولید برق هم داریم.
شکری از تاثیر جدی این قطعی ها بر صنایع غذایی، شیمیایی و … یاد کرد و ادامه داد: اگرچه قطعی ها در خود شهر کرمانشاه اطلاعرسانی میشود، اما اطلاعرسانی مناسبی در شهرستانها و خصوصا برای واحدهای خارج از شهرکهای صنعتی صورت نمیگیرد که باعث خسارتهای گاها میلیاردی میشود.
رئیس خانه صنعت و معدن کرمانشاه با انتقاد از اینکه گفته میشود صنایع با ۲۰ درصد مصرف برق کار کنند، افزود: این امر به هیچ عنوان شدنی نیست و حتی در صنعتی مانند ذوب آهن نمیتواند یک کوره را با این میزان مصرف برق داغ کند.
شکری گفت: بنا نیست هزینه رایگان شدن برق مشترکان کم مصرف را صنایع بپردازند، در حالیکه خود این بخش به حمایت نیاز دارد.
صدور ۱۵۰۰ جواز تاسیس در کرمانشاه
وی در ادامه به برون سپاری بخشی از خدمات مرتبط با صنایع به خانه صنعت و معدن اشاره کرد و گفت: یکی از این موارد صدور جواز تاسیس است که سال گذشته ۱۵۰۰ پروانه تاسیس صنعتی و معدنی در استان صادر کردیم.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه اظهار کرد: برگزاری بخشی از جلسات ستاد تسهیل نیز به خانه صنعت و معدن واگذار شده که سال گذشته برگزاری ۱۵۱ جلسه را داشتیم.
به گفته شکری، خانه صنعت و معدن برای صدور جواز تاسیس و سایر خدمات هیچ هزینهای از واحدهای تولیدی اخذ نمیکند.
منبع:ایسنا